Black Friday slår alla rekord på SweClockers

Pressmeddelande |

STOCKHOLM – Shoppingsugna teknikfantaster genererade rekordsiffror när SweClockers lanserade en skräddarsydd kampanjsida för shoppinghelgen Black Friday, med målet att göra något eget och kreativt av konceptet.

Ingen kan ha undgått att den amerikanska shoppinghelgen Black Friday fått ett rejält fäste även i norden. Den 27 november slogs åtskilliga rekord när svenska e-handlare drog igång ett storslaget rea-rally med kraftiga prissänkningar och påkostade kampanjer. För många markerar Black Friday numera startskottet för årets julhandel.

– I fjol omfamnade många e-handlare fenomenet Black Friday och i år är intresset större än någonsin, både från konsumenter och återförsäljare. Samtidigt höjs ribban när så gott som hela handeln storsatsar på konceptet, säger Andreas Dimestam, affärsutvecklingschef på Geeks Publishing.

På Sveriges största sajt om datorer och hårdvara SweClockers.com är Black Friday sedan flera år tillbaka en uppmärksammad händelse. Hundratusentals teknikfantaster samlas i forumet för att diskutera rabatter och erbjudanden, givetvis med de gemensamma nämnarna datorer, teknik och hemelektronik.

För att ta tillvara på det väldiga intresset skapade Geeks Publishing en skräddarsydd kampanjsida med målet att lyfta fenomenet Black Friday på SweClockers och samtidigt göra något eget och kreativt. Den nyskapande satsningen möttes av stor entusiasm bland såväl läsare som annonsörer.

Fantastiska resultat

Idén är lika enkel som genial. Ett automatisk system snappar upp vilka rabatter och erbjudanden som diskuteras bland medlemmarna i forumet och sammanställer en organisk produktlista, vilken skapar en naturlig samlingsplats för alla teknikfrälsta fyndjägare.

På samma kampanjsida återfinns även tätt integrerade native-annonser från svenska hemelektronikkedjor. Dessa utgör en självklar del av tjänsten och kompletterar det användargenererade innehållet med relevanta och uppdaterade produkterbjudanden.

– Att träffa rätt i naturliga sammanhang ger fantastiska resultat. Bara under det första dygnet registrerades skyhöga 103 000 annonsklick. Inte genom att skrika högt med påträngande annonsformat utan genom att omsorgsfullt utforma annonserna för att passa målgruppen och miljön, berättar Emil Hallestad, försäljningschef på Geeks Publishing.

Under shoppinghelgen Black Friday inklusive Cyber Monday besöktes SweClockers.com av inte mindre än 306 000 unika läsare. Den 27–30 november registrerades hela 136 000 klick på native-annonserna samt otroliga mängder leads, även organiskt till icke-deltagande e-handlare. Den skräddarsydda kampanjsidan genererade över 900 000 sidvisningar och de tillhörande diskussionstrådarna samlade mer än 4 000 kommentarer.

”SweClockers-trafiken har varit helt brutal”
Ali Nazari, vd och grundare av Alina

”För årets Black Friday hade vi en begränsad annonsbudget och valde att synas i medier med hög affinitet online. Vår medverkan i SweClockers native-annonser var det som betalade sig allra bäst i år. Vi fick otroligt mycket trafik och en sanslös CPA, vilket kan jämföras direkt mot low funnel-kanaler som SEM och price compare.”
Anders Lundgren, marknadsplanerare på Dustin

”Hög volym, hög konverteringsgrad och hög kvalitet på kampanjsidan!”
Roger Cigéhn, eCommerce Marketing Manager på Hewlett-Packard (HP)

”Allt som allt är vi nöjda med volymen, men vi hade förväntningar om att denna typ av trafik skulle konvertera i nivå med affiliate och prisjämförelser, eftersom trafiken kommer sent i köpprocessen.”
Dag Olav Knutsen, Commercial Marketing Manager på Komplett

“Ni levererar något så in i helvete”
Anton Nilsson, marknadsdirektör på Webhallen

“Mellandagsrean är den 26 dec, right? Kommer SweClockers hålla samma typ av  flöde som på Black Friday?”
Zodaztream, medlem på SweClockers forum

Kontakt

Andreas Dimestam
Affärsutvecklingschef
0767 – 88 78 83

Emil Hallestad
Försäljningschef
0767 – 88 78 82